Translate

Bu Blogda Ara

Giritliler Özlem Giderdi…


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Giritliler gecesine lokmacı Leyla damga vurdu.
Zehra Denizaslanı tarafından ilk olarak 2 sene önce yapılan ve daha sonrasında
gelenekselleşen Giritliler Gecesinin üçüncüsü yapıldı.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
KOS Adasından da katılımın olduğu gecede açılış konuşmasını bu seneki organizasyona emek veren Zeynep Nalbant yaptı. Ardından sahneye davet edilen Kos Adası Türk İslam Derneği Başkanı Mazlum Poyzanoğlu Giritlilerin gittikleri her yere kültürlerini de taşıdıklarını söyledi. Poyzanoğlu” Giritli olduğumuz için gururlu olmalıyız. Giritli kadınları heybetlidir ve gittikleri yerde fark edilirler. El birliği ile Bodrum’da Giritliler Derneği kuralım. Birlik, beraberliğimiz hep kuvvetlenerek artsın” dedi.
Zehra Denizaslanı sahneye Lokmacı Leyla olarak bilinen Leyla Özgüreli’yi misafirlere Rumca şarkılar söylemesi için sahneye çağırdı. Davetlilerden yoğun alkış alan Özgüreli, Rumca şarkıların yanı sıra Kos’tan gelen misafirlerle de Rumca sohbet etti. Gecede CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş, CHP Ortakent Belde Başkanı Çiğdem Erkol ve kadın üyeler de yer aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Bodrum yöresi oyunları, çiftetelli, Ankara yöresi, Karadeniz yöresi oyunlarıyla birlikte, Kos’tan gelen misafirler de sirtaki ile eğlenceli saatler yaşadılar.Gecede oynayanların üzerine kağıt peçeteler atılırken, Rum eğlencelerinin olmazsa olmazı tabaklar da sahnede kırıldı.




http://www.bodrumgundem.com/haberdetay.asp?ID=3176