PEYNİRLİ PATLICAN (GİRİT MEZELERİNDEN)
3 orta boy patlıcan
2 yumurta
125 kuru peynir (Manyas peyniri de deniliyor)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı un
½ çay kaşığı karbonat
Patlıcanlar hafif enlemesine kesilerek tuzlu suda bekletilir. Geri kalan malzemelerse önce
Peynir rendelenir, yumurta, nane, un, karbonat çatal ile karıştırılarak hafif sıvı bir karışım elde edilir. Daha sonra patlıcanların üzerine çatal yardımıyla sürülür.Sonra bol sıvı yağda peynirli kısmı üste kalacak şekilde kızartmaya başlanır.Kızaran patlıcanlar yağda kendiliğinden ters döner,peynirli kısımda kızarınca servis tabağına alınır.Sıcak sıcak servis yapılır…