Translate

Bu Blogda Ara

kabaklı omlet sfugato (Girit)


kabaklı omlet sfugato( girit)


Malzemeler

*1-2 tane kabak
*1 tane kuru soğan

*1 tane taze soğan (yalnız kurusu ya da yalnız tazesi de olabilir)
*1 tane olgun domates
*Birkaç dal nane
*3 yumurta
*Zeytinyağı, tuz, kara biber.

Hazırlanışı

Kabakları yemeklikten ince halkalar şeklinde doğruyoruz. Soğanı da yemeklik doğradıktan sonra, soğanla kabakları birlikte zeytinyağında kavuruyoruz. Önce daha harlı ateşte karıştırarak, biraz rengi değiştikten sonra da kısık ateşte ve kapağını kapayarak. Kabaklar iyice yumuşadığında olgun bir domatesin rendesini ekliyoruz. Suyunu biraz çekince ince doğradığımız naneyi, tuzunu, biberini ve hemen ardından da çırpılmış yumurtayı ekliyoruz. Omletin bir tarafı pişince bir tabak ya da kapak yardımıyla diğer tarafını çevirip pişirirsek, görünüşü de, servisi de çok daha güzel oluyor. İsterseniz peynir rendesi de ekleyebilirsiniz. Domatessiz ya da nanesiz de olabilir. Nane yerine dereotlu da olabilir. Girit kökenliler varsa, mutlaka bu tarifi bilecekler. Giritli Türkler arasında da çok yaygın bir yemekmiş.)komşudapişere teşekkürler...