Kaliçunya – çörekotlu küçük girit poğaçası
- 1 Adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- Sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Alabildiğince un
- İçi için
- Peynir
- üstü için
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
hazırlanışı
- Un, yağ, yumurta, su, tuz ve kabartma tozunu karıştırarak hamurunuzu yogurun
- Hamur çok sert olmamalı, hamuru 20 dk dinlendirin
- Bir kap içersinde peynir, yağ ve ıspanakları karıştırın
- Hamurdan küçük parçalar alın ve açın ve üstüne yumurta beyazı sürün
- Fincan ile yuvarlak olarak kesin
- İçine hazırladığınız karışımdan koyun ve ağzını kapatın
- Üstüne çörek otu serpin ve 230 derece fırında pişirin
- Afiyet olsun