MALZEMELER (6 Kişilik)
* 250 gr İç Bakla
* 1 Küçük Havuç
* 1 Küçük Havuç
* 2 Diş Sarımsak
* 1 Küçük Soğan
* 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
* 1/2 Demet Dereotu
* 1 Limon
Fava Tarifi
1 – Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
2 – Havuç,soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
3 – Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
4 – Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
5 – Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.Doğranmış dereotunu ilave edin.
6 – Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
7 – Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
2 – Havuç,soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
3 – Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
4 – Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
5 – Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.Doğranmış dereotunu ilave edin.
6 – Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
7 – Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER :
* 2 bardak kuru bakla
* 3/4 bardak zeytinyağ(1 bardaktan az)
* 2 soğan
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
* 1 limon
* 1 avuç maydanoz yaprağı
* 8-10 zeytin
* 2 bardak kuru bakla
* 3/4 bardak zeytinyağ(1 bardaktan az)
* 2 soğan
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
* 1 limon
* 1 avuç maydanoz yaprağı
* 8-10 zeytin
FAVA(Kuru iç bakladan)
YAPILIŞI :
1— Bakla ayıklanıp yıkanır.Akşamdan ıslatılır.
2— Rendelenmiş soğanla zeytinyağ pembe kavrulur.
3— Bakla,şeker,tuz ve su konup pişirilir.(3-4 bardak su)
4— Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tabağa alınır.
5— Üzerine zeytinyağ gezdirilir.Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yapraklan ile süslenir.
1— Bakla ayıklanıp yıkanır.Akşamdan ıslatılır.
2— Rendelenmiş soğanla zeytinyağ pembe kavrulur.
3— Bakla,şeker,tuz ve su konup pişirilir.(3-4 bardak su)
4— Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tabağa alınır.
5— Üzerine zeytinyağ gezdirilir.Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yapraklan ile süslenir.