Translate

Bu Blogda Ara

FAVA ( Girit Mezelerinden)



MALZEMELER (6 Kişilik)
* 250 gr İç Bakla
* 1 Küçük Havuç

* 2 Diş Sarımsak
* 1 Küçük Soğan
* 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
* 1/2 Demet Dereotu
* 1 Limon

Fava Tarifi
1 – Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
2 – Havuç,soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
3 – Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
4 – Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
5 – Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.Doğranmış dereotunu ilave edin.
6 – Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
7 – Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER :
* 2 bardak kuru bakla
* 3/4 bardak zeytinyağ(1 bardaktan az)
* 2 soğan
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
* 1 limon
* 1 avuç maydanoz yaprağı
* 8-10 zeytin
FAVA(Kuru iç bakladan)
YAPILIŞI :
1— Bakla ayıklanıp yıkanır.Akşamdan ıslatılır.
2— Rendelenmiş soğanla zeytinyağ pembe kavrulur.
3— Bakla,şeker,tuz ve su konup pişirilir.(3-4 bardak su)
4— Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tabağa alınır.
5— Üzerine zeytinyağ gezdirilir.Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yapraklan ile süslenir.