Translate

Bu Blogda Ara

Giritli Balık Sarması



Malzemeler

1 adet orta boy levrek balığı filetosu
1 adet marul
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
1 adet limon (ince ince dilimlenmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suda bekletin. Marul yapraklarını kaynayan suya atıp hiç bekletmeden suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Fileto edilmiş yani kılçıkları çıkarılmış levrek balığı parçalarını yıkadıktan sonra 2 su bardağı sıcak suda 10 dakika kadar haşlayın. Balığı tencereden alıp suyunu süzdükten sonra elinizle ezerek çukur bir kaba koyun. Üzerine incecik kıydığınız taze soğanı, zar şeklinde doğradığınız kuru soğanı, tuz, karabiber ve doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Marul yapraklarının içine balıklı dolma harcından koyup kenarları açık olacak şekilde sıkıca sarın. Dolmaları geniş bir tencereye yan yana sıraladıktan sonra üzerine ince ince doğradığınız limon dilimlerini dizin. Son olarak 1 su bardağı balık suyunu süzerek dolmaların üzerine aktarın. Üzerinde zeytinyağını da gezdirip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktası
Yemeğinize farklı bir lezzet katmak için harcına 1 çay bardağı haşlanmış mısır ekleyebilirsiniz.