Somata (Girit İçeceği)
4 kişilik
Malzemeler
- 15 adet acı badem
30 adet tatlı badem
6 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
Üzerine: Tarçın
Yapılışı
Bademleri ayrı ayrı sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. İyice kuruladıktan sonra havanda incecik dövün. Bir tencereye bademler, tozşeker ve bir buçuk su bardağı suyu koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Karışım süt rengini alınca ocağın altını kapatıp bir şişeye doldurun ve buzdolabına koyun. İçeceğiniz zaman yarım su bardağı somatayı cezveye koyup üzerine yarım su bardağı su ilave edin ve 1 taşım kaynatın. Bardağa boşaltıp üzerine tarçın serpin ve sıcak olarak için.